Journal of Media Literacy Education-tidningen ger ut temanummer

Styrelseordförande för Sällskapets för mediefostran Päivi Rasi (biträdande professor, Centret för mediepedagogik på Tammerfors universitet) arbetar i samarbete med professor Heli Ruokamo och universitetslektor Hanna Vuojärvi med att publicera material för Journal of Media Literacy Education (JMLE) -tidningens temanummer ”Media Literacy Education for All Ages”.

Artiklarna i temanumret kommer att granska mediekunskapsarbetets målsättningar, metoder, innehåll och resultat i ljuset av människans olika utvecklingsskeden. Tidningen Journal of Media Literacy Education (JMLE) är utgiven av amerikanska National Association for Media Literacy Education, med Renee Hobbs (University of Rhode Island) och Paul Mihailidis (Emerson College) som ansvariga utgivare.

Temanumret kopplas till internationella konferensen MEC Media Education 2019  som arrangeras för åttonde gången på initiativ av Centret för medepedagogik.

Konferensen ordnas 24.-26.4.2019 i Salla, Lappland.

Information:

Call for papers (senast 30.9.2018): https://digitalcommons.uri.edu/jmle/call_for_papers.html

MEC 2019 –konferens: https://www.ulapland.fi/EN/Events/MEC-2019

Päivi Rasi
biträdande professor
förnamn.efternamn@ulapland.fi