19.12.2017Melissa Castrén

Unga och sociala medier i Vega Lördag

Sällskapet för mediefostran gav ut publikationen Unga och sociala medier i början av december. Materialet är producerat i samarbete med experterna Stefanie Sirén-Heikel och Kajsa Hytönen och är riktat till yrkespersoner som arbetar med barn och unga, och dess syfte är att ge en ökad kunskap kring mediekunskapsrelaterade frågor, samt diskutera och reflektera kring hur medielandskapet och dess fenomen påverkar oss.

Yle Vega intervjuade Melissa Castrén från Sällskapet för mediefostran om den nya publikationen. Tillsammans med programledaren Christian ”Kike” Bertell diskuterades även källkritik och skärmtid. Intervjun finns på Yle Areena ännu i 20 dagar. Du kan lyssna den här (intervjun börjar vid 25:00).

Sällskapet för mediefostran skickar ut exemplar av Unga och Sociala medier till grundskolor, gymnasier, församlingar och organisationer i Svenskfinland i början på 2018. 

Vill du beställa en kopia av Unga och sociala medier? Kontakta Sonja Hernesniemi (sonja.hernesniemi(a)mediakasvatus.fi) med dina kontakuppgifter och antalet exemplar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *