5.6.2014Mediakasvatusseura

Sjätte podden från No Hate om vad föräldrar kan göra

Vad kan man som förälder göra om ens barn blir kränkt på internet? Hur får man som förälder reda på om det händer? I den sista podden för säsongen från No Hate Speech Movement står föräldrarna i fokus. Podden kan strömmas eller laddas ned från Nohate.se.

Måste man vara internetproffs för att förstå vad ens barn är med om? Var går gränsen mellan att vara övervakare och att visa sig intresserad? Glappet mellan unga och vuxnas verklighet på nätet är stort, men i föräldraavsnittet av No Hate-podden ges tips på hur avståndet kan minskas. Dessutom pratar vi Heta Linjen, skolans ansvar och mobilförbud i skolan.

Gäster i studion är Jonas Söderlund från Bris, Nicklas af Ekenstam, IT-konsult och förälder samt Johnny Lindqvist, expert på barn och internet samt projektledare för No Hate Speech Movement. Podden är cirka en timme och kan strömmas eller laddas ned gratis på Nohate.se.

Liksom i de tidigare poddarna leder Malin Triumf ett samtal med vuxna experter som kommer med råd och tips, vilket följs av en ungdomspanel, ledd av Kristoffer Triumf, som ger sin syn på diskussionen och bemöter de vuxna experternas uttalanden.

No Hate Speech Movement har under våren släppt en temapodd varannan vecka. De har handlat om sexism och rasism på nätet, näthat i gamingvärlden, vad som händer med anmälningar till polisen och vad som gäller som publicist. Alla finns tillgängliga för lyssning och gratis nedladdning på Nohate.se: 6 aspekter av näthat.

För mer information om No Hate Speech Movement kontakta Martina Högberg (martina.hogberg(a)statensmedierad.se), kommunikationsansvarig på Statens medieråd, 08-665 14 81, eller Johnny Lindqvist (johnny.lindqvist(a)statensmedierad.se), projektledare för No Hate Speech Movement på Statens medieråd, 070-455 14 30.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *