8.9.2016Arla Pitkämäki

Det stora läsäventyret börjar snart!

Läscentrum och Barnboksinstitutet organiserar ett stort Läsäventyr under jubileumsåret 2017. Målgrupp för projektet är barn, ungdomar och familjer, samt de som arbetar med de här grupperna. Läsäventyret görs i samarbete med skolor, bibliotek, förlag, aktörer på det kulturella fältet och organisationer. Det ordnas evenemang, utställningar, läskampanjer och tävlingar för barn och ungdomar. Läs mer härlukuseikkailu_maskotit-133024

Det stora läsäventyret utmanar barn och ungdomar med en idétävling. Planera Ett Stort Läsäventyr! Vad gör läsning till ett äventyr? Berätta det i ord, i bild eller med en video. Läscentrum efterlyser roliga, modiga, konstiga och vilda idéer.

Du kan delta i tävlingen tillsammans med en kompis, eller med hela din klass. Tävlingen är öppen för alla i åldern 6-16 år. Läscentrum använder en del av idéerna under jubileumsårets turné Det stora läsäventyret. Idéerna presenteras också i tv.

Till lärare: Idétävlingen för Det stora läsäventyret uppmuntrar deltagarna att hitta nya verksamhetsmodeller för att lyfta fram litteratur och läsning. Läscentrum vill visa att läsning är en mångsidig hobby som kan behandlas i olika medier (multilitteracitet). Projektet uppmuntrar skolelever att diskutera läsningens och läskunnighetens betydelse, och litteraturens mångfald.

Man kan skicka in idéer fram till den 31.10.2016. Förslaget kan skrivas på papper (max. 5 sidor) eller göras som en video som kan laddas ner på Youtube (max. 3 minuter). Läscentrum publicerar en del av idéerna på vår webbplats.

Läscentrum lottar ut ett författarbesök bland alla som skickar in bidrag.

Skicka din idé per e-post till:
ideakilpailu@suurilukuseikkailu.fi

Eller med post till:
Det stora läsäventyret
Läscentrum
Fågelsångsvägen 7
00530 Helsingfors

Kontaktperson för skolorna:
Laura Rautkallio-Salminen, info@suurilukuseikkailu.fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *