På denna sida samlar vi mediekunskapsrelaterad forskning, avhandlingar och rapporter på svenska. I balken till höger hittar du de senast tillagda publikationerna också på finska och engelska.

Yhteensä 2 julkaisua

Unga och sociala medier

Kajsa Hytönen och Stefane Sirén-Heikel 2017

Olika mediemiljöer, i synnerhet sociala medier är en integrerad och naturlig del av barns och ungas liv. Syftet med detta material är att stärka kunskapsbasen och förståelsen av ungas medieverklighet, speciellt i relation till digitala miljöer och ...

Se, läs, lär & gör – Media! Processen från idé till bok

Lindh Johanna

I dagens samhälle är det ytterst viktigt för både ung och gammal att vara kritiskt mediekompetent. Mediafostran är en obligatorisk del av varje grundskolas läroplan, men i många fall är inte den medieundervisning skolan erbjuder ...

 • Viimeksi lisätty

 • Nuorisotiedon kirjasto

  Nuorisotiedon kirjasto
  Mediakasvatusseuran kirjat löytyvät Nuorisotiedon kirjastosta. Kirjojen ohella kirjaston tietokannasta löytyy myös mediakasvatus-aiheisia artikkeleita.

 • Media & viestintä -lehti

  Media & viestintä on tieteellinen julkaisu, jossa ilmestyy artikkeleita, haastatteluja ja keskustelunavauksia median, viestinnän ja journalismin tutkimuksen alalta. Media & viestintä on koko mediakenttää tutkiva aikakauskirja, jossa käsitellään viestintään liittyviä teemoja monipuolisesti, myös mediakasvatuksen näkökulmasta. Lehti ilmestyy verkossa open access -periaatteella.

  mediaviestinta.fi