20.11.2015Isabella Holm

Vad hör du? – ett material om ljud i audiovisuellt berättande

Linkki materiaaliin: http://www.av-arkki.fi/edu/wp-content/uploads/2015/11/av-arkki_vad_hor_du.pdf

Kohderyhmä: , ,

Tuotantovuosi: 2012

Tuottaja: Av-arkki

Vad hör du? är ett undervisningspaket som nyttjar mediekonst och behandlar ljudets betydelse som en del av audiovisuellt berättande.
Materialet är producerat av AV-arkki och det består av skriftligt undervisningsmaterial samt videor. Undervisningspaketet grundar sig på verk gjorda av Finlands främsta mediekonstnärer.

Undervisningspaketet lämpar sig väl att användas i arbetet med elever i olika åldrar. Förutom det skriftliga materialet innehåller paketet korta, medryckande exempelverk, i vilka ljud och bild fungerar tillsammans på ett intressant sätt. Undervisningspaketet innehåller dessutom tydliga anvisningar om vad man kan göra tillsammans med eleverna. Paketet består av tre delar. De två första delarna innehåller exempelverk samt övningar, som stöder påbörjandet av egen medieproduktion. I den tredje delen, som är tänkt för dem med en del tekniska färdigheter, får man handledning i fiktivt historieberättande.

Undervisningspaketet är sammanställt av mediekonstnären och Helsingforsbon Miia Rinne, som är verksam inom konstuppfostran. Läs mer om här och bekanta dig med själva materialet här.

Fler material på svenska om mediekonst finns i webbtjänsten Mediekonst fostrar!

hor du